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 研究院
 生活環境科学系
 食物栄養学領域
助教
淺井   智子
Asai Tomoko

取得学位
修士(人間文化学)(県立広島大学)     

研究分野
食品科学 

論文
乳脂肪クリーム,菜種油の配合が卵液のレオロジー特性と加熱ゲルのテクスチャーに及ぼす影響  日本調理科学会誌  学術雑誌  共著  47/ 6, 312-319  2014/12  淺井智子、角田美紀子、鈴木麻希、上野真理、杉山寿美    10.11402/cookeryscience.47.312   
Collagen Characteristics and Textural Properties of Chicken Wing Sticks Prepared in a Cook-chill System Using a Cooking Pan or Vacuum Package  J. Cookery Sci. Jpn.  学術雑誌  共著  46/ 6, 372-380  2013/12  Tsugumi Furuichi, Midori Komekura, Maki Suzuki, Tomoko Asai, Sumi Sugiyama       
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研究発表
学会発表  マウス皮膚からの遊走細胞に対するPro-Hyp添加の影響  第72回日本栄養・食糧学会  2018/05 
学会発表  Identification and quantification of food-derived collagen peptide in human plasma after ingestion of cooked shark meat  The 10 th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals & Functional Foods  2017/10 
学会発表  サメ調理肉摂取後の血漿中コラーゲン由来ペプチドの同定と定量  第71回日本栄養・食糧学会  2017/05 
講演会、研究集会  Food-derived collagen peptide in human blood after ingestion of cooked fish meat  Wageningen University – Kyoto University (Graduate School of Agriculture) International Exchange Program − Seminar on Food Science by Young Researchers –  2016/10 
学会発表  Food-derived collagen peptide in human blood after ingestion of cooked fish meat  The 9 th International Society For Nutraceuticals and Functional Foods  2016/10 
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